Honderd energiemeters liggen klaar

GPX aan de Spijkerstraat kreeg groen licht van het Wijkoverleg voor een doorstart van de groepsmeter, een initiatief dat wordt ondersteund door Spijkerenergie en ArnhemAAN. De campagne bestaat uit workshops en het plaatsen van 100 GPX-connectoren voor het buurtenergieplatform Spijkerkwartier. Iedere bewoner met een eigen meterkast kan meedoen, instappen in een bestaande groep of zelf een groep starten.

Deelname aan het buurtenergieplatform levert een nieuwe ervaring op energiegebied! De GPX-connector in jouw meterkast geeft informatie door aan een online dashboard. Dit dashboard toont het ├ęchte energieverbruik, zowel jouw elektriciteit- als gasverbruik. Ook de opbrengst van zonnepanelen is in de grafiek te vinden. De groepsmeter in het dashboard is een paneel met maximaal 10 deelnemers.

Groepsmeter
Er zijn al 23 groepsmeters actief, waarvan 16 openbaar en zichtbaar op het internet. Met een GPX-connector in je eigen meterkast kun je je bij een groep in je straat of buurt aansluiten en kan de uitwisseling met de andere groepsleden beginnen.

Nieuwsgierig?
Uitproberen kan, en is het eerste jaar gratis! Na het probeer-jaar kun je voor een eenmalig bedrag zonder verdere kosten de connector blijven gebruiken. De groepsmeter is ook geschikt voor huurders, VVE’s en appartementen.

Meer informatie op de wijkwebsite of op www.gpx

2 gedachten aan “Honderd energiemeters liggen klaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest