GPX en de Linux Energy Foundation

De Linux Energy Foundation is een organisatie die de ontwikkeling van open source software wil stimuleren. Open source wil zeggen dat de code (de basis voor een programma) voor bewerking of verbetering voor iedereen beschikbaar is. Naast het Linux besturingssysteem heeft de Foundation veel belangstelling voor projecten waarin open source software, zoals in het GPX-project, wordt gebruikt om duurzame doelen te bereiken.

In de presentatie op 21 juni 2022 liet Egbert Bouwhuis zien hoe de GPX werkt. Op de vraag of de GPX-connector op alle slimme meters kon worden aangesloten volgde een bevestigend antwoord.  Aansluitend werd ingelogd en volgde een demonstratie van de tool waarbij er aandacht was voor zowel de individuele meter als de groepsmeter.

Spin off
Egbert kreeg het advies om contact te maken met de mensen achter het SAM project (Super Advanced Meter), een koppeling die ook voor GPX een betere zichtbaarheid zal opleveren. Verder gaf Nico Rikken (Alliander) aan dat hij GPX-aspecten ziet die mogelijk voor zijn organisaties bruikbaar zijn. De heer Rikken gaf ook aan dat een samenwerking met FlexMeasures zeker ook moet worden bekeken.

Meer informatie:
Linux Energy Foundation
https://www.lfenergy.org/projects/super-advanced-meter-sam/
https://flexmeasures.io/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest